מתכון

גאלייה – תבשיל ירקות שדה

בתוך הגאלייה טיגנו דלעת ופלפלים חריפים ולא חריפים, המון עגבניות ושום טרי

5,399 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
גאלייה - תבשיל ירקות שדה של נשאת עבאס | צילום: דניאל לילה| סגנון: עמית פרבר
גאלייה - תבשיל ירקות שדה של נשאת עבאס | צילום: דניאל לילה| סגנון: עמית פרבר

הגאלייה הוא מאכל שנולד בשדה בימי הקיץ. הפלאחים, שהיו משכימים לעבודת השדה, היו רעבים כבר בשעה עשר בבוקר. במקום לחזור הביתה לאכול הם אלתרו ארוחה ממה שקטפו. הדליקו מדורה, הניחו סביבה אבנים ומעליהן העמידו גאלייה – מחבת בערבית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים רסק עגבניות עם מים ומניחים בצד.

2

מחממים מחבת משומנת בשמן זית על להבה בינונית ומטגנים שום דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים בצל ומטגנים דקה. מוסיפים קישוא/קרעה, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים עגבניות, פלפלים, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומטגנים דקה תוך כדי ערבוב.

3

מוסיפים למחבת את רסק העגבניות ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ- 15 דקות ללא כיסוי.

4

מזלפים כמה כפות יוגורט ומגישים חם במחבת או בטמפ' החדר.