אנחנו מכורים לשוקולד, לתפוזים ולשילוב של שניהם יחד. אל תתנו למראה המהוקצע לבלבל אתכם או להרתיע חלילה מהכנת המנה.
אין צורך בתבניות מיוחדות: מכינים בתבנית גדולה וקורצים עיגולים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי השוליים
לגאנש שוקולד לבן
לקישוט
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית חד-פעמית בגודל 30×27 ס"מ.
מכינים את הבראוניז
2
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי. מקררים כ-10 דקות.
3
מקציפים ביצים עם סוכר 6-5 דקות לתערובת תפוחה ואוורירית. מאטים את המהירות ומוסיפים קליפת תפוז, ליקר, וניל ואת השוקולד המומס. מערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, קקאו ומלח ומערבלים. יוצקים לתבנית.
4
אופים 25 דקות (מכבים את התנור גם אם נדמה שהבראוניז עדיין לא מוכנים). מצננים ומעבירים למקפיא לשעתיים.
מכינים את הציפוי
5
ממיסים שוקולד ושמן לתערובת אחידה ונוזלית ומכינים קערית עם פולי קקאו לציפוי.
6
קורצים ממשטח הבראוניז הקפוא עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מורחים את שולי הבראוניז בשוקולד המומס, טובלים מיד בפולי קקאו סביב-סביב ומניחים בתבנית. שומרים במקרר.
מכינים גנאש לבן
7
מחממים שמנת ויוצקים על השוקולד הלבן. ממתינים דקה ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן קטן ומקררים 4 שעות להתייצבות.
8
לפני ההגשה מזלפים עיגול גנאש במרכז כל בראוני, מניחים מעל מטבע שוקולד ולוחצים מעט.