מתכון

ג'אפה בראוניז עטופים בפולי קקאו

המעטה של פולי הקקאו מעצים את טעם השוקולד ומעניק מרקם פריך ומתפצפץ

702 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2021
ג'אפה בראוניז עטופים בפולי קקאו של רות אוליבר. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דניה ויינר)
ג'אפה בראוניז עטופים בפולי קקאו של רות אוליבר. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דניה ויינר)

אנחנו מכורים לשוקולד, לתפוזים ולשילוב של שניהם יחד. אל תתנו למראה המהוקצע לבלבל אתכם או להרתיע חלילה מהכנת המנה.
אין צורך בתבניות מיוחדות: מכינים בתבנית גדולה וקורצים עיגולים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי השוליים

לגאנש שוקולד לבן

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית חד-פעמית בגודל 30×27 ס"מ.

מכינים את הבראוניז

2

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי. מקררים כ-10 דקות.

3

מקציפים ביצים עם סוכר 6-5 דקות לתערובת תפוחה ואוורירית. מאטים את המהירות ומוסיפים קליפת תפוז, ליקר, וניל ואת השוקולד המומס. מערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, קקאו ומלח ומערבלים. יוצקים לתבנית.

4

אופים 25 דקות (מכבים את התנור גם אם נדמה שהבראוניז עדיין לא מוכנים). מצננים ומעבירים למקפיא לשעתיים.

מכינים את הציפוי

5

ממיסים שוקולד ושמן לתערובת אחידה ונוזלית ומכינים קערית עם פולי קקאו לציפוי.

6

קורצים ממשטח הבראוניז הקפוא עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מורחים את שולי הבראוניז בשוקולד המומס, טובלים מיד בפולי קקאו סביב-סביב ומניחים בתבנית. שומרים במקרר.

מכינים גנאש לבן

7

מחממים שמנת ויוצקים על השוקולד הלבן. ממתינים דקה ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן קטן ומקררים 4 שעות להתייצבות.

8

לפני ההגשה מזלפים עיגול גנאש במרכז כל בראוני, מניחים מעל מטבע שוקולד ולוחצים מעט.