מתכון

גובי מסאלה – תבשיל כרובית ברוטב עגבניות

במתכון המקורי מבשלים את הכרובית בשלמותה ברוטב ומגישים כמו כתר למרכז השולחן, אבל לי יש חיבה לפרחי הכרובית

20,564 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
גובי מסאלה - תבשיל כרובית ברוטב עגבניות. צילום: shutterstock
גובי מסאלה - תבשיל כרובית ברוטב עגבניות. צילום: shutterstock

מוסאלאם פירושו שלם, ובאמת במתכון המקורי מבשלים את הכרובית בשלמותה ברוטב ומגישים כמו כתר למרכז השולחן, אבל לי יש חיבה לפרחי הכרובית, כך גם יותר נוח להגיש ולאכול.

מחית שום וג'ינג'ר מטעמי היסוד של המטבח ההודי. מרסקים יחד ביחס של 1:1 – זה הטעם שאיתו מתחילים בהכנתם של מאכלים רבים. לפעמים מטגנים בשמן ולפעמים מוסיפים לרוטב. אני לא אוהבת להכין מראש אלא לפי הצורך, אבל אם רוצים שהתערובת תחזיק מעמד יותר מכמה שעות – צריך לצקת עליה מעט שמן ולשמור בכלי סגור במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם מי מלח ומבשלים כרובית 5 דקות לריכוך. מסננים.

2

מחממים שמן עם זרעי כמון וזרעי שומר ומטגנים כמה שניות.

3

מוסיפים מחית שום וג'ינג'ר ועגבניות מרוסקות ומערבבים. מוסיפים את התבלינים הטחונים ומבשלים 5 דקות.

4

מוסיפים את פרחי הכרובית המבושלים, מתבלים במלח ומכסים. מבשלים כ-15 דקות על להבה בינונית.

5

יוצקים שמנת מתוקה, מערבבים ומכבים את הלהבה. מגישים חם עם כוסברה קצוצה מעל.