מתכון

גומאסיו אצות ושקדים

גומאסיו היא תערובת תיבול מהמטבח היפני והקוריאני המתאימה בין השאר לאורז, גריסים, קינואה וירקות ירוקים חלוטים

6,488 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
גומאסיו אצות ושקדים של ליה שומרון פינדר. צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר
גומאסיו אצות ושקדים של ליה שומרון פינדר. צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר

בד"כ התערובת מכילה שומשום ומלח ים. כאן הוספתי אצות (המקור המרוכז ביותר בטבע לוויטמינים ומינרלים, מכילות אומגה 3, B12 וברזל) ושקדים שמוסיפים לה ערכים תזונתיים, טעם ונפח ייחודיים. אפשר להשתמש בשבבי שקדים קנויים או לרסק שקדים בבית (עם הקליפה) ולהרוויח עוד קצת בריאות וטעם על הדרך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים שקדים, אצות ושומשום בקערה ומעבירים לתבנית.

3

אופים 10-7 דקות עד שהשקדים מקבלים גוון זהוב, מוציאים ומצננים.

4

כותשים את התערובת יחד עם מלח בעזרת מכתש ועלי עד לקבלת תערובת פירורית.

5

שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר במשך זמן רב.