החומרים טבלת מידות ומשקלות
לוויניגרט גזר מותסס
לגזרים הצלויים
לפירורי חלה
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הוויניגרט
1
מעבדים במעבד מזון את הגזרים עם מים מזוקקים ומלח עד לקבלת מחית חלקה. מעבירים לצנצנת זכוכית מעוקרת, מניחים מעל המחית משקולת (כמו שקית סנדוויץ' מלאה במים) כדי שהיא תהיה שקועה בנוזל. מניחים את הצנצנת בטמפרטורת החדר כ-5 ימים. בזמן זה הגזרים יתססו ויקבלו טעם חמצמץ ועמוק.
2
מסננים את המחית לסיר. מוסיפים פרחי קמומיל וסוכר חום ומבשלים מעל אש גבוהה עד שהנוזל מצטמצם בשני שליש (אם הנוזל חמוץ מדי אפשר להוסיף עוד מעט סוכר).
3
מסננים את הנוזל למעבד מזון. מעבדים את המיץ ומוסיפים בהדרגה שמן זית, מיץ לימון ומלח.
צולים את הגזרים האורגניים
4
מחממים תנור ל-180 מעלות. מסירים את עלי הגזרים ושומרים בצד, קולפים את הגזרים.
5
מניחים את הגזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ותימין, וצולים כ־20 דקות עד שהגזרים מתרככים ומזהיבים.
מכינים פירורי חלה
6
מחממים תנור ל-100 מעלות. מורחים בנדיבות חמאה על פרוסות החלה ואופים עד לייבוש מוחלט. מעבירים את פרוסות החלה למעבד מזון וטוחנים בפולסים לפירורים.
מכינים מלח עלי גזר
7
קוצצים את עלי הגזר, מעבירים למכתש ועלי או למעבד מזון, מוסיפים מלח גס וכותשים עד לקבלת תערובות אחידה. אם התערובת רטובה מדי מייבשים אותה מעט בתנור בחום של 100 מעלות.
8
מזלפים בתחתית צלחת הגשה את ויניגרט הגזר, מניחים מעל ערימה של גזרים צלויים, מפזרים מעל את פירורי החלה והמלח המתובל ומניחים בצד פרוסה של גבינת סנט מור.