מתכון

גלילות חציל ממולאות בגבינת פטה

מנה ראשונה מנצחת ללא גלוטן - בתוך בשר החציל המגלגל מסתתרים גבינה ותבלינים

30,736 בשלנים התעניינו במתכון זה
גלילות חציל ממולאות בגבינת פטה של שפים שחר ברנע ומישלב מסאלחה. צילום וסטיילינג: יפעת בשבקין
גלילות חציל ממולאות בגבינת פטה של שפים שחר ברנע ומישלב מסאלחה. צילום וסטיילינג: יפעת בשבקין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחצילים הקלויים

למילוי

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

לחצילים הקלויים

1

מערבבים את החצילים עם שמן הזית, המלח והפלפל. אופים את החצילים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עד השחמה.

למילוי

2

מתבלים את פרוסות החציל הקלויות בשמן זית ובפטרוזיליה קצוצה. שמים על פרוסות החציל את גבינת הפטה המפוררת ועלה של בזיליקום. מתבלים במלח ובפלפל ומגלגלים. אופים 5 דקות בתנור עד השחמה.

לרוטב

3

מביאים לרתיחה במחבת את השמנת, מצמצמים מעט, מוסיפים את הפסטו ומסירים מהאש.

להגשה

4

מניחים את פרוסות החציל על מצע של רוטב שמנת ופסטו, מקשטים בעלי רוקט ומפזרים פרמזן.