מתכון

ג'לי פירות יער וקרם דה קסיס

קינוח שזועק השקעה ואלגנטיות שכדאי להכין למישהו שאוהבים

1,560 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
ג'לי פירות יער וקרם דה קסיס של השפית טליה תדהר צפרוני. צילום: בועז לביא
ג'לי פירות יער וקרם דה קסיס של השפית טליה תדהר צפרוני. צילום: בועז לביא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למחית

לג'לי

לקישוט

אופן ההכנה

למחית

1

מכניסים את מחית התותים לסיר קטן, מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה יחד וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד המסת הסוכר. מסננים ומצננים.

לג'לי

2

מערבבים את הג'לטין במעט מים בקערה ומניחים ל-10 דקות. מחממים את הג'לטין במיקרוגל 15 שניות, וכשהוא הופך נוזלי מוסיפים לקערה את הקרם דה קסיס, היין הלבן ומחית התותים. מערבבים.

להגשה

3

מסדרים בכוסות את פירות היער ויוצקים עליהם את תערובת הנוזלים. מצננים במקרר שלוש שעות. לפני ההגשה מקשטים בפירות אדומים טריים ובסוכריות קופצות.