מתכון

ג'לי שזיפים ווניל

ג'לי היא ריבה שקופה וצלולה. לכן ממש מתבקש לשבץ בה נקודות זעירות של וניל, שיוצרות אפקט מרהיב

יוני 2021
ג'לי שזיפים ווניל של ניר דודק. סטיילינג: רותם ניר (צילום: רונן מנגן)
ג'לי שזיפים ווניל של ניר דודק. סטיילינג: רותם ניר (צילום: רונן מנגן)

שיטת ההכנה פשוטה: מבשלים פרי עתיר פקטין עד שהוא מתרכך ומסננים פעמיים — בתחילה דרך מסננת דקה ואחר כך דרך בד חיתול. מוסיפים סוכר ומיץ לימון ומבשלים כמו כל ריבה אחרת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים שזיפים ומים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות ללא מכסה בבעבוע עדין.

2

מניחים מסננת דקה מעל קערה ויוצקים את תכולת הסיר למסננת. מועכים את השזיפים, כדי למצות מתוכם כמה שאפשר. שוטפים את המסננת, מרפדים בבד חיתול ומניחים על הסיר. מסננים את תמצית השזיפים לתוך הסיר.

3

מוסיפים סוכר ומרתיחים. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה ללא מכסה כ-30 דקות עד שמגיעים ל-105 מעלות. מדי פעם מסירים קצף.

4

מסירים מהכיריים ומוסיפים את תוכן מקלות הווניל. שמים את מקלות הווניל המרוקנים בצנצנות ויוצקים את הריבה.

באותה שיטה מכינים:
• ג'לי שזיפים, חמוציות ופיסטוקים: מוותרים על הווניל, יוצקים את הריבה לצנצנות ומכסים. מניחים לריבה להתייצב מעט כשעתיים, ואז מערבבים לתוך כל צנצנת חצי כף חמוציות מיובשות וחצי כף פיסטוקים קלופים וקלויים (אם מוסיפים אותם לפני שהריבה מתייצבת, הם יצופו).
• ג'לי שזיפים רענן: מפחיתים כוס סוכר ומוסיפים 1/4 כוס מיץ לימון.