מתכון

גספאצ'ו עגבניות וויטני עם וודקה

מרק העגבניות הספרדי מקבל שידרוג משמעותי עם קצת וודקה, כאשר שימוש בעגבניות איכותיות יבטיח הצלחה במתכון

1,461 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מרק גספצ'ו של שף אביב רגב. צילום: אנטולי מיכאלו. בשיתוף הזרע
מרק גספצ'ו של שף אביב רגב. צילום: אנטולי מיכאלו. בשיתוף הזרע

לתכנון הזמן: אחרי שסיימתם את ההכנות קחו בחשבון שהמרק צריך עוד שעה מנוחה במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים עגבניות בקערה, יוצקים עליהן מים רותחים עד כדי כיסוי, משהים כדקה ושוטפים במים קרים. מקלפים את עגבניות, חוצים אותן, מוציאים את הגרעינים וקוצצים גס.

2

טוחנים את עגבניות במעבד מזון, מוסיפים אליו את הפלפלים, המלפפונים, הלחם, השום והבצל, טוחנים עד שמתקבלת מחית חלקה ומעבירים לקערה.

3

מוסיפים שמן זית, מיץ לימון, פפריקה, מלח ופלפל, מערבבים, מכסים ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

4

לפני ההגשה מדללים את המרק במעט מי קרח, או שמוסיפים לכל קערה כמה קוביות קרח. מגישים את הגספצ'ו לצד שוטים של וודקה.