מתכון

גפילטע פיש

יואב שוורד מלמד כיצד להכין גפילטע פיש פולני שיוצא מהקופסה, עם טוויסטים הן בסוג הדגים והן ברוטב

2,093 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
גפילטעפיש של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי
גפילטעפיש של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגפילטע פיש

לסלט השורשים

לתערובת האסייתית

אופן ההכנה

לתערובת אסייתית

1

מערבבים היטב בקערית את שמן השומשום, הטריאקי והסויה.

לסלט שורשים

2

לוקחים חופן קטן מן הסלק, הגזר, הנבטים והרוקט. מערבבים את החומרים בקערת ערבוב ומתבלים בכף מהתערובת האסייתית.

לגפילטע

3

מניחים את פילה המוסר בין שתי שקיות ניילון ומשטחים את הדג על ידי טפיחות קלות בפטיש מטבח (או בתחתית של מחבת).

4

קורצים שלושה עיגולים מדויקים של סלמון טרי בעזרת חולץ גרעינים או קישואן.

5

חותכים שלוש קוביות מדויקות ושוות מהסלק המבושל.

להרכבת המנה

6

מסירים את השקית העליונה מפילה המוסר. מניחים באמצע הפילה את סלט השורשים. מקפלים את הדג ו"סוגרים" על הסלט, נעזרים לשם כך בשקית התחתונה. אוספים את שולי השקית כלפי מעלה וכורכים אותה בסיבוב כדי שייווצר בתוכה "כדור" ממולא של דג. חותכים את השארית.

7

על צלחת גדולה (עדיף שחורה) פותחים את הניילון ומניחים בעדינות את הכדור שנוצר, כאשר הצד החלק למעלה. מניחים ליד הכדור את קוביות הסלק ומעליהן גבעולי עירית, ובצד השני את עיגולי הסלמון.

8

את שארית התערובת האסייתית יוצקים מעל הכדור.

להצעת הגשה

9

ניתן להגיש עם אפונת ווסאבי חריפה, במקום החזרת המסורתית.