מתכון

גראבלקס סגול

הסלמון נצבע בפסים סגולים דקיקים ודרמטיים של סלק, שגם מעצים את המתיקות הטבעית של הדג

4,165 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
גראבלקס סגול של גולן ישראלי. צילום: דניאל לילה
גראבלקס סגול של גולן ישראלי. צילום: דניאל לילה

מגישים על בריוש עם קרם פרש.

הצעת הגשה:
חוצים את לחמניות הבריוש לרוחבן, מורחים בפנים קרם פרש (או תערובת של שמנת חמוצה ויוגורט 3% ביחס של 1:1 ) ומניחים פרוסות דקות של סלמון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה מלח, סוכר וגרגרי כוסברה. מסדרים חצי מהתערובת בתבנית ומניחים עליה את הפילה עם העור כלפי מטה.

2

מניחים סלקים מגוררים על הסלמון ומהדקים בעזרת הידיים. מפזרים את המחצית השנייה של תערובת המלח.

3

עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 48 שעות. הופכים את הנתח בתבנית כל 12 שעות.

4

שוטפים ומייבשים בעזרת נייר סופג. שומרים עד חודש במקרר.