מתכון

גראטן בצל

הבצל מקבל טיפול ראשוני במחבת ובהמשך מתבשל בתוך שמנת מתובלת ביין

2,009 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2022
גראטן בצל של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (צילום: דן פרץ)
גראטן בצל של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (צילום: דן פרץ)

התוכן — קרם בצל קטיפתי והמעטה החיצוני פריך ושחום. מגישים כתוספת למנה עיקרית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מחממים מחבת ומאדים בצל ותימין בחמאה 4-3 דקות להזהבה קלה.

3

מוסיפים קמח, מלח, פלפל ומוסקט ומערבבים. כשמתחילים להיווצר פירורים, מוסיפים יין ושמנת ומבשלים דקה-שתיים להסמכה. מורידים מהכיריים.

4

מחלקים בין 4 כלי חרס או קרמיקה אישיים ומפזרים גבינה.

5

אופים 10 דקות להשחמה.