מתכון

גרהאם קרקר

גרהאם קרקר הוא הפתי- בר של האמריקאים. הגרסא הזו שלו היא גם בריאה וגם מתוקה והוא יכול גם לשמש כבסיס לעוגות

13,710 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
גרהאם קרקר. צילום: שרית גופן | סגנון: אוריה גבע
גרהאם קרקר. צילום: שרית גופן | סגנון: אוריה גבע

לנו יש פתי בר ולאמריקאים יש גרהאם קרקר. לאמריקאים יש גרהאם קרקר ולי יש סופר-קרקר. ולמה סופר-קרקר? כי הוא עשוי כולו מקמח כוסמין מלא. כיוון שזהו קרקר מתוק עם רמיזה מלוחה אפשר בכלל לקרוא לו עוגייה. העוגייה פריכה במיוחד ותתאים גם כבסיס לעוגות גבינה או לקראמבל. מצד שני אם אתם או הילדים יותר בעניין של מלוח, אני ממליצה להוסיף עוד טיפ-טיפה מלח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה קמח, מלח, סודה לשתייה וקינמון.

2

מוודאים ששמן הקוקוס נמצא במצב נוזלי (בקיץ זה קורה מעצמו. בחורף או בחדר ממוזג מחממים אותו קצרות במיקרוגל) ומוזגים לקערת מיקסר עם וו גיטרה.

3

מוסיפים שמן זית, סוכר וסילאן ומערבלים כ-3 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד שהתערובת תופחת מעט.

4

מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים ערבוב קצר עד שמתקבל בצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות (או למקפיא ל-10 דקות).

5

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6

מרדדים את הבצק על משטח נקי ומקומח קלות למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ ומעבירים לתבנית.

7

אופים כ-10 דקות, מוציאים מהתנור ומסמנים עם סכין מלבנים בגודל הרצוי. במרכז כל מלבן מחוררים עם מזלג שני פסים. מחזירים לתנור ואופים עוד 20 דקות רק עד שהעוגיות משחימות מעט. הן יתקשו סופית מחוץ לתנור.

8

מוציאים מהתנור, מצננים קלות ומפרידים בין הקרקרים כשהם עדיין חמימים. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה כשבוע מחוץ למקרר.


לבלוג של זהר לוסטיגר בשן