מתכון

גריסיני זרעי שומר

הם מעולים עם שתייה חמה וקלים להכנה

5,544 בשלנים התעניינו במתכון זה
גריסיני זרעי שומר של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
גריסיני זרעי שומר של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

 הם נשמרים מצוין עד חודש ופתוחים לשינויים: לא אוהבים אניס? מחליפים בקימל, זרעי כמון, קינמון טחון, אורגנו, הל טחון ועוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מעבירים את כל החומרים לקערת מיקסר ומעבדים עם וו גיטרה 10 דקות לבצק אחיד וקשה.

2

יוצרים מהבצק מלבן ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומשאירים למנוחה של חצי שעה

3

מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח ליריעה בעובי ס"מ. חותכים מקלות באורך 15 ס"מ וברוחב 1/2 ס"מ בעזרת גלגלת פיצה.

4

מסדרים את המקלות בתבנית ומברישים אותם בשמן זית (אם רוצים מפזרים מעליהם מעט מלח ים אטלנטי). מניחים למנוחה של 20 דקות.

5

אופים חצי שעה עד שהגריסיני שחומים. שומרים בקופסה אטומה.