מתכון

דאץ׳ בייבי

הדאץ’ בייבי, שילוב של פנקייק, קרפ ופופאובר, מתחיל את דרכו במחבת ועובר לתנור חם, שם הוא תופח במרכז ובדפנות

33,375 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
דאץ' בייבי
דאץ' בייבי

ברגע שהמאפה יוצא מהתנור הוא מתחיל לאבד גובה (ממש כמו סופלה), אבל נותר רך, נימוח וטעים מאוד. מגישים אותו לרוב עם אבקת סוכר, קינמון, סירופ מייפל, קצפת ופירות, אבל קרמים מורכבים יותר כמו קרם פטיסייר או קרם לימון יחמיאו לו מאוד ויפיקו קינוח מרשים ומושקע. אפשר להגיש אותו גם בגרסה מלוחה עם גבינות, ירקות, קרם פרש או דגים כבושים. להכנת המנה יש להצטייד במחבת כבדה בעלת ציפוי מונע הידבקות ושוליים גבוהים שמתאימה גם לתנור.
קרם לימון הוא אוצר במקרר; חלק, עדין ומתוק עם סיומת חמצמצה. הוא מתאים מאוד לדאץ’ בייבי וגם למילוי עוגות, מאפים ואפילו סתם כך על פרוסת לחם קלוי.

את המתכון מכינים במחבת בקוטר 18-20 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה:

להגשה:

לקרם לימון (חומרים לצנצנת בנפח 500 מ”ל):

אופן ההכנה

מכינים קרם לימון:

1

מניחים את מרכיבי הקרם בקערה חסינת חום וממקמים אותה מעל סיר עם מים חמים עד שליש מגובהו (בן מארי). טורפים את הבלילה על להבה בינונית כ-10 דקות עד לקבלת קרם סמיך, מבריק ויציב - כאשר טובלים כפית בקרם ומעבירים על גבה אצבע נותר שביל שלא נסגר מיד. מעבירים את הקרם לצנצנת מעוקרת, מניחים בקערה עם מים קרים ומצננים לטמפ׳ החדר. טורפים קלות שוב (למניעת היווצרות קרום), סוגרים במכסה ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. שומרים עד שבועיים במקרר.

מכינים בלילה:

2

מחממים תנור ל-185 מעלות במצב טורבו.

3

טורפים בעזרת מטרפה את כל המרכיבים מלבד החמאה עד לקבלת בלילה אחידה ודלילה.

4

מוסיפים לבלילה מחצית מכמות החמאה וטורפים.

מטגנים ואופים

5

מחממים מחבת עם יתרת החמאה על להבה בינונית. יוצקים את הבלילה למחבת ומטגנים כדקה עד שהבלילה מעט מתייצבת. מעבירים את המחבת לתנור. אופים 25-20 דקות עד שהשוליים תפוחים, גבוהים וזהובים. מוציאים מהתנור במהירות.

מקשטים

6

מוציאים את קרם הלימון מהמקרר, טורפים קלות במזלג ויוצקים על הדאץ׳ בייבי כמה שיותר מהר. מקשטים באוכמניות ועלי נענע ובוזקים מעל אבקת סוכר.