מתכון

דֶבְּלָה – עוגיות שושנים עם דבש

דֶבְּלָה היא מלכת העוגיות, ולפי גרסאות שלנו, היא בעצם אוזן המן המקורית

24,865 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2020
  • דֶבְּלָה - עוגיות שושנים עם דבש של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
    דֶבְּלָה - עוגיות שושנים עם דבש של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
  • דֶבְּלָה - עוגיות שושנים עם דבש של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
    דֶבְּלָה - עוגיות שושנים עם דבש של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן

יפה, עדינה, אך שבירה. לאחר הטיגון מאחסנים את העוגיות בכלי סגור כדי שלא יאבדו את פריכותן, ושומרים על מרחק בין עוגייה לעוגייה כדי שלא יידבקו זו לזו ויישברו. הדבלה הייתה מפארת את משלוח המנות של פורים. לרידוד הבצק אימא משתמשת במכונת פסטה. מומלץ לעבוד בזוגות, אחד פותח והאחר מטגן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ סוכר

אופן ההכנה

1

מניחים בקערה גדולה או בקערת מערבל מזון עם וו לישה את הקמח, הביצים והמים. לשים במשך 3 דקות, רק עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק. מחלקים את הבצק ל־3 כדורים שווים. מושחים את הכדורים בשמן ועוטפים בניילון נצמד כדי שלא יתייבשו.

2

מעבירים כדור בצק בשלב 10 של מכונת הפסטה. מעבירים את הבצק פעם נוספת, בשלב 5. חותכים את עלה הבצק לרצועות באורך 10 ס"מ. כעת מעבירים כל רצועה דרך שלב 2 ולאחר מכן דרך שלב 1. חוזרים על הפעולות עם כדורי הבצק הנותרים. את הרצועות הדקות כדאי לתלות או להניח על מגבת עד לטיגון.

3

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בינוני. כשהשמן חם, מלפפים רצועת בצק סביב מזלג ומניחים בשמן העמוק. מטגנים עד שהדבלה מזהיבה. בעזרת כף מחוררת מעבירים את הדבלה למסננת. חוזרים על הפעולה עם שאר רצועות הבצק.

4

מכינים את סירופ הסוכר: שמים בסיר בינוני את הסוכר והמים על אש בינונית ומביאים לרתיחה עדינה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים מבלי לבחוש במשך 20-15 דקות, עד שמתקבל סירופ סמיך.

5

מניחים את סירופ הסוכר בקערה וטובלים כל דבלה לציפוי מושלם. מניחים בצלחת הגשה ומגישים מיד.

דֶבְּלָה - עוגיות שושנים עם דבש של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן

מתכון מספר הבישול  יא אמנא- מג'רבה לכאן / מטבח תוניסאי משפחתי מאת שושנה  כהן-לברן.
הוצאת לאנצ'בוקס. 246 עמ' . מחיר 149 שקלים

ספר הבישול  יא אמנא- מג'רבה לכאן / מטבח תוניסאי משפחתי מאת שושנה  כהן-לברן
ספר הבישול  יא אמנא- מג'רבה לכאן / מטבח תוניסאי משפחתי מאת שושנה  כהן-לברן