מתכון

דבש פסיפלורה

הפטנט של ברי סייג: “דבש” שעשוי מתוכן של פירות פסיפלורה

2,246 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
דבש פסיפלורה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
דבש פסיפלורה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הפטנט של ברי סייג: “דבש” שעשוי מתוכן של פירות פסיפלורה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסננים את תוכן הפרי לתוך סיר קטן ומוסיפים 1/3 מהגרעינים שסיננו.

2

מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות למרקם של דבש דליל מעט (106 מעלות במדחום סוכר). מקפים את הקצף הלבן שנוצר.

3

מצננים לטמפ’ החדר ומעבירים לצנצנת או לבקבוק מעוקרים. שומרים במקרר עד חצי שנה.

דבש פסיפלורה של ברי סייג
למה? גם כאשר העונה מסתיימת תמיד הוא מוכן וזמין במקרר ומשמש למגוון מתכונים: לקינוחים, לעוגות וגם לסלטים ולבשר. זה אפילו מתאים כבסיס לגזוז.
מאיפה הרעיון? ניסוי וטעייה. אני משוגע על פסיפלורה ושיחקתי לא מעט עם הפרי הזה. המתכון התחיל בתור רוטב והתפתח למעין רכז, שמזכיר דבש במרקמו.
איך זה עובד? מסננים את תוכן הפרי, מחזירים חלק מן הגרעינים ומבשלים עם הרבה סוכר עד למרקם הרצוי.
ומה יוצא בסוף? נוזל מרוכז, מעט דליל יותר מדבש והכי חשוב – עם טעם עז של פסיפלורה.
ראו הוזהרתם: בסוף הבישול ייווצר קצף לבן. מסירים אותו ביסודיות עד שנותר נוזל מבריק וחלק.
איך שומרים? בצנצנת מעוקרת במקרר עד חצי שנה.