מתכון

דגים וביצי דגים בעגבניות, לימון כבוש וזיתים ירוקים

במתכון המקורי סבתא היתה כובשת את הלימון והזיתים בעצמה כמובן. אפשר להגיש גם קר ליד חלה

1,337 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
דגים וביצי דגים בעגבניות, לימון כבוש וזיתים ירוקים של מורן מזרחי | צילום: דניה ויינר | סגנון: טל סיון-צפורין
דגים וביצי דגים בעגבניות, לימון כבוש וזיתים ירוקים של מורן מזרחי | צילום: דניה ויינר | סגנון: טל סיון-צפורין

מאכל שלא ראיתי כמותו בשום בית או מסעדה. סבתא רחל היתה מגישה אותו אפילו קר לצד פרוסות חלה. יש לו טעמים עזים ומרקמים מפתיעים, שגורמים לי תמיד לגעגוע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

חותכים חצי מכמות העגבניות לקוביות בגודל 1 ס"מ ואת היתר מרסקים על פומפייה.

2

מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ומטגנים שיני שום. מוסיפים את העגבניות ומאדים 8 דקות עד שהן מתרככות ומגירות נוזלים. מוסיפים את שאר הרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

מוסיפים דגים ומשלימים את הבישול

3

מניחים בתוך הרוטב דגים וביצי דגים, מנמיכים מעט את הלהבה ויוצקים שוב ושוב רוטב מעל הנתחים בעזרת כף. לא מערבבים כדי שהתבשיל לא יהפוך לעיסה. מכסים ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה.

4

מגישים חם או בטמפ' החדר עם פרוסת חלה. אפשר להכין מראש ולחמם על להבה נמוכה לפני ההגשה.