מתכון

דגים חריפים של שבת

אמילי גולדברג משתדלת להכניס בסופי השבוע למסעדה מנה של דגים חריפים כדי שהסועדים ירגישו בבית

1,985 בשלנים התעניינו במתכון זה
דגים חריפים של שבת של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: דינה בר נצר
דגים חריפים של שבת של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: דינה בר נצר

בתחילת דרכי המקצועית לא הבנתי עד כמה אצטרך להתפשר בחיים האישיים כדי לבנות קריירה. יום אחד מצאתי את עצמי עובדת בפאפאגיו אילת בערב ראש השנה, ורציתי להרגיש קצת בית. הכנתי דגים חריפים שחברה של אימא שלי לימדה אותי פעם להכין, ומאז אני משתדלת להכניס בסופי השבוע למסעדה מנה של דגים חריפים כדי שהסועדים ירגישו אותה תחושה של בית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן במחבת גדולה עם שוליים גבוהים ומטגנים שום ופלפלים אדומים וחריפים עד שהשום מזהיב. מוסיפים פפריקה, פלפל לבן ומלח ומטגנים תוך כדי ערבוב כחצי דקה. מוסיפים מים, מרתיחים, מקטינים את האש, מוסיפים כוסברה ומניחים את הדגים מעל כך שהנוזלים יגיעו עד גובה הדגים. מכסים ומבשלים כ־20 דקות.

2

מכינים סלט שומר: מערבבים את מרכיבי הסלט בקערה. מעבירים למקרר לשעתיים ומערבבים מדי פעם בזמן הקירור.

3

סוחטים לימון על הדגים המוכנים ומגישים לצד הסלט.