מתכון

דגים צלויים ברוטב עגבניות תאילנדי

עם כמה מצרכים פשוטים, שף מושיקו גמליאלי יוצר רוטב עגבניות עם ריחות מהמזרח הרחוק ומשדך אותו לדגים קטנים צלויים

2,196 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
דגים קטנים ברוטב עגבניות תאילנדי של שף מושיקו גמליאלי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל
דגים קטנים ברוטב עגבניות תאילנדי של שף מושיקו גמליאלי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל

זו המנה שמוכיחה ש"מרשים" אינו בהכרח אומר "מסובך" – מה שהופך אותה לאידיאלית לאירוח מאחר והיא לא דורשת התעסקות ומאמץ גדולים מדי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב עגבניות תאילנדי

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מבשלים עגבניות, בצלים, שום, למון גראס וג'ינג'ר על אש קטנה כשעתיים וחצי עד שהעגבניות נמסות. מוסיפים פלפלי צ'ילי וקפיר ליים ומבשלים עוד כ־20 דקות. מסירים מהאש.

מכינים את הדגים

2

חורצים חריצים בצידי הדגים, מחממים שמן במחבת על אש גדולה (או מדליקים מנגל ומשמנים את הדגים עצמם) וצורבים את הדגים משני הצדדים עד שהם עשויים. מעבירים את הדגים לצלחת הגשה ומוזגים עליהם את הרוטב.