זו המנה שמוכיחה ש"מרשים" אינו בהכרח אומר "מסובך" – מה שהופך אותה לאידיאלית לאירוח מאחר והיא לא דורשת התעסקות ומאמץ גדולים מדי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב עגבניות תאילנדי
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב
1
מבשלים עגבניות, בצלים, שום, למון גראס וג'ינג'ר על אש קטנה כשעתיים וחצי עד שהעגבניות נמסות. מוסיפים פלפלי צ'ילי וקפיר ליים ומבשלים עוד כ־20 דקות. מסירים מהאש.
מכינים את הדגים
2
חורצים חריצים בצידי הדגים, מחממים שמן במחבת על אש גדולה (או מדליקים מנגל ומשמנים את הדגים עצמם) וצורבים את הדגים משני הצדדים עד שהם עשויים. מעבירים את הדגים לצלחת הגשה ומוזגים עליהם את הרוטב.