מתכון

דג בנוסח גָ'אווה

מנת דג מהמטבח האינדונזי, עתירה בטעמים ותבלינים

2,938 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2016
דג בנוסח גָ'אווה של אתי אלימלך | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
דג בנוסח גָ'אווה של אתי אלימלך | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

המטבח הג'וואני הוא מן המגוונים באינדונזיה. אפשר למצוא בו השפעות צפון אפריקאיות לצד סיניות והודיות – פפריקה ממרוקו לצד כורכום וכוסברה מהודו. המתכון הזה אכן מזכיר את הדג החריף המרוקאי, רק שכאן נכנסים לתבנית גם סויה, ליים ולמון גראס.

גיוון: במקום פילה מוסר אפשר להשתמש בדג לוקוס או סלמון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

2

אם משתמשים בדג שלם, חורצים שני חריצים אלכסוניים בשני צידיו. זורים עליו מלח גס ופלפל שחור ומניחים בתבנית. מניחים על הדג פרוסות פלפלים וליים. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הדג.

3

אופים 30-25 דקות עד שהדג מקבל צבע זהוב-חום.