מתכון

דג ואטריות בחסה – מיאנג פלה

ארוחה מלאה בקטן. מכינים שני רטבים: את רוטב המיאנג אוכלים באותו יום, את הנאם ג'ים טלה אפשר לשמור במקרר עד שבוע.

13,527 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
מיאנג פלה - דג ואטריות בחסה של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
מיאנג פלה - דג ואטריות בחסה של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב נאם ג'ים טלה

לרוטב מיאנג

אופן ההכנה

מכינים את האטריות

1

משרים את אטריות האורז בקערה עם מים קרים כשעה. טובלים את האטריות במים רותחים כשהן במסננת כ־2 דקות, מעבירים לקערת מי קרח ומסננים.

מכינים את רוטב הנאם ג'ים טלה

2

כותשים שום ופלפלי צ'ילי עין הצפור במכתש ועלי למחית גסה, מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומערבבים.

מכינים את רוטב המיאנג

3

כותשים את פלפל צ'ילי עין הצפור והשום במכתש ועלי, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב וכותשים עד שהביצה מתפוררת לחתיכות קטנות אבל לא מתמוססת.

מכינים את הדג

4

מחממים שמן לטיגון עמוק, מערבבים אבקת טמפורה ב־2 כפות מים, מצפים את רצועות הדג בבלילת הטמפורה ומטגנים 3 דקות עד שהמעטה שחום ופריך.

מגישים

5

ממלאים עלי חסה בדג, אטריות, אחד הרטבים והעלים.