מתכון

דג ובאק צ’וי מאודים

את הוויניגרט מכינים כשעה מראש, את הדג מאדים בפחות מ-10 דקות והופ – יש ארוחה קלילה ובריאה עם עושר טעמים מסחרר

11,516 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
דג ובאק צ’וי מאודים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
דג ובאק צ’וי מאודים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט שומשום:

אופן ההכנה

מכינים את הוויניגרט:

1

שמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב.

מאדים את הדג:

2

ממלאים סיר גדול במים עד 3/4 גובהו ומביאים לרתיחה.

3

מניחים דג ובאק צ’וי בסלסילת אידוי (עדיף מבמבוק) ומפזרים על הדג למון גראס וג’ינג’ר. מעמידים מעל הסיר, מכסים ומאדים כ-7 דקות (בודקים שהבשר במרכז הנתח הפך משקוף לאטום). אם הדגים לא נכנסים בשכבה אחת, מאדים בשני מחזורים.

4

מניחים את סלסילת האידוי על צלחת, מצננים מעט ומוזגים מעל את הוויניגרט. מגישים מייד.

מה עוד עושים עם ויניגרט שומשום?
משדכים לסלטי אטריות, לנודלס וירקות מוקפצים (עליהם יוצקים את הוויניגרט רק אחרי שמעט הצטננו), לסלט שורשים, לסלט כרוב או לדג מאודה.

גיוונים:
אפשר להחליף את דג המוסר בכל דג ים אחר.