מתכון

דג לברק בשכבת מלח גס

טכניקת ציפוי הדג בכמויות רבות של מלח מעניקה לבשרו עסיסיות ושפע טעם

8,476 בשלנים התעניינו במתכון זה
דג לברק בשכבת מלח גס של מסימיליאנו די מתאו. צילום: רמי זרנגר
דג לברק בשכבת מלח גס של מסימיליאנו די מתאו. צילום: רמי זרנגר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את התנור ל-250 מעלות. מורחים במלח ובפלפל את פנים הדג, מוסיפים את כל עשבי התיבול והשום.

2

מרפדים תבנית רחבה בנייר פרגמנט וזורים עליה שכבה דקיקה של מלח גס.

3

מניחים את הדג מעל המלח ומכסים את כולו בשכבת מלח עבה, כסנטימטר עוביה. אופים בתנור החם במשך 20 דקות.

הגשה

4

שוברים את שכבת המלח שהתקשתה, מוציאים את הדג ומגישים.