מתכון

דג לברק בתנור עם סלט ארטישוק

בני רבה, הלא הוא "בני הדייג", מעניק מתכון למנת לברק בתנור לצד סלט אביבי

4,325 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
דג לברק בתנור עם סלט ארטישוק של בני רבה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
דג לברק בתנור עם סלט ארטישוק של בני רבה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לסלט ארטישוק

אופן ההכנה

ללבבות ארטישוק

1

מנקים את הארטישוקים ומכניסים את הלבבות לסיר עם מים קרים, מיץ הלימון, מעט שמן זית, מלח ושיני שום. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל עד שלבבות הארטישוק רכים (בודקים בעזרת מזלג).

לדג

2

מכניסים את הדג לתבנית פיירקס ומוסיפים ½ כוס מים. אופים בתנור במשך 30 דקות בחום בינוני (180 מעלות).

לרוטב

3

מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הדג. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות. מוציאים את נייר הכסף ואופים 5 דקות נוספות ללא כיסוי.

להגשה

4

קוצצים את הארטישוק לרבעים ואת תפוחי האדמה מקלפים וחותכים לקוביות. מערבבים עם שמן זית, מלח ופלפל בהתאם לטעם. מגישים את הדג בשלמותו עם סלט הארטישוק בצד.