מתכון

דג מאודה ביין עם פלפלים וזיתים

אין בעיה להקפיד על תזונה בריאה גם בסעודות חגיגיות. אורנה ואלה מגישות מתכון למנת דג טעימה ובריאה לא פחות

1,119 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
דג מאודה ביין עם פלפלים וזיתים של אורנה ואלה. צילום: בועז לביא
דג מאודה ביין עם פלפלים וזיתים של אורנה ואלה. צילום: בועז לביא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לדג

1

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. מניחים את הפלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים עד השחמה.

2

מקררים, מקלפים וחותכים את הפלפלים הצהובים לאורך לרצועות דקות ואת הפלפלים החריפים חותכים לקוביות קטנות. מערבבים יחד את הפלפלים, הצלפים, הזיתים, התימין והשמן ומתבלים.

3

מחממים תנור לחום גבוה (220-240 מעלות). מניחים מנת דג (2 פילטים, או 150-180 גר' למנה) במרכז נייר האפייה, מתבלים במלח, מחלקים את תערובת הפלפלים לשש מנות ומניחים על כל דג. מוסיפים כף יין וכפית חמאה, מקפלים את הנייר כך שיהיה סגור לגמרי (אפשר להדביק את הקצוות המקופלים בחלבון ביצה). אופים בתנור במשך 14 דקות.

להגשה

4

מומלץ להגיש את הדג לצד פולנטה דלעת.