מתכון

דג מאודה בסאקה עם צ'יריזו – ויניגרט יפני מסורתי

הדג מאודה כשהוא עטוף בסאקה וסויה וכך נשאר עסיסי. מגישים אותו עם צ'יריזו - רוטב טבילה שמבליט את טעמי הדג

708 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
דג מאודה בסאקה עם צ'ירזו- ויניגרט יפני מסורתי של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
דג מאודה בסאקה עם צ'ירזו- ויניגרט יפני מסורתי של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

החריפות העדינה אמורה לעורר את התיאבון עבור כל מי שמותש מהחום.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדג

לרוטב צ'יריזו

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הדג

1

מרפדים מגש קטן או צלחת שיכולים להיכנס בנוחות לסלסילת אידוי באצת קומבו ומניחים עליה את הדג. מוזגים מעל סאקה וסויה ועוטפים בניילון נצמד.

2

מעבירים את הצלחת לסלסילת אידוי, מניחים אותה מעל סיר מלא במים רותחים, מכסים ומאדים כ־20 דקות. ב־5 הדקות האחרונות מוסיפים את הפלפל הירוק.

מכינים רוטב צ'יריזו

3

מרתיחים את הסאקה במחבת ומבשלים דקה־שתיים (כדי לנדף את האלכוהול). מערבבים את הסאקה החם עם יתר המרכיבים לאיחוד.

4

מרפדים צלחת הגשה באצת הקומבו עליה אידינו את הדג, מניחים מעל את הפלפל והדג המאודים, מוסיפים בצל ירוק ומגישים עם רוטב צ'יריזו.