אפשר להשתמש בעגבניות מסוגים שונים ובכמה סוגים של שעועית ירוקה (רחבה, לוביה או יריחו). חיישן הטמפרטורה המובנה של התנור מאפשר להגיע לחום המדויק שמבטיח כי בשר הדג יישאר עסיסי ומלא טעם.
יתרונות התנורים המתקדמים* של AEG
תצוגת LCD בהירה וברורה עם ממשק מגע ידידותי לקביעת הגדרות הבישול ולקבלת מידע על התקדמות הבישול והאפייה. הממשק מבטיח תוצאה מדויקת וטעימה יותר. חיישן טמפרטורה מבטיח תוצאות צלייה ואפייה כמו של שפים מקצועיים. באמצעות חיישן הטמפרטורה Food Probe המשולב בתנורי AEG תוכלו לקבוע ולדעת את הטמפרטורה המדויקת בתוך הדג, והתנור ייכבה אוטומטית עם הגעתו לטמפרטורה שהוגדרה מראש. אדים יוצרים מנות טעימות, פריכות ובריאות יותר. שילוב אדים באפייה או בצלייה מונע התייבשות ומבטיח מנות עסיסיות מבפנים ופריכות מבחוץ. אדים הם סביבה המוליכה חום בצורה יעילה יותר (לעומת אוויר יבש כמו בתנורים הרגילים), והם שומרים על הערכים התזונתיים של האוכל שלנו.
*מספר דגם: BPE255632M SteamBake
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לירקות
למשרה לצליית העגבניות
לדג
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו.
2
מערבבים שעועית ירוקה ועגבניות עם כל חומרי משרה הצלייה ומעבירים לתבנית עמוקה שמתאימה גם להגשה. מעבירים את התבנית לתנור וצולים כ-20 דקות עד שהירקות מתרככים.
3
חורצים בדג כמה חריצים לרוחב, מושחים בשמן זית ומתבלים במלח, פלפל שחור ופטרוזיליה. מכניסים פרוסות לימון ומעט פטרוזיליה לבטן הדג.
4
מניחים את הדג על הירקות הצלויים, מכניסים את מחט חיישן הטמפרטורה לחלק העבה ביותר במרכז הדג וצולים עד שהטמפרטורה מגיעה ל-65 מעלות (כ־15 דקות). מוציאים מהתנור, יוצקים מעט שמן זית, מפזרים עלי נענע ושקדים ומגישים.