מתכון

דולמָדֶס: עלי גפן ממולאים באורז

מנה נפוצה במטבח היווני, קלה וטעימה

305,606 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
דולמָדֶס - עלי גפן ממולאים באורז של צביקי עשת. צילום: צביקי עשת
דולמָדֶס - עלי גפן ממולאים באורז של צביקי עשת. צילום: צביקי עשת

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים חצי מכמות השמן בסיר. מוסיפים את הבצל הסגול ומטגנים עד שהוא שקוף. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב 4 דקות. מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים את השמיר והפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב ומניחים בצד.

לעלים טריים

2

מרתיחים מים בסיר רחב ומכינים בצד קערה עם מי קרח. חולטים את עלי הגפן, כמה בכל פעם, 2-3 שניות במים הרותחים ומיד מעבירים למי הקרח. מסננים את העלים ומניחים בצד. עלים משומרים יש לשטוף היטב מהמלח.

למילוי

3

מניחים עלה על משטח העבודה כשבסיסו קרוב אלינו. מניחים במרכז העלה כף מהמלית. מקפלים את שני צדי העלה למרכז ומגלגלים מהבסיס לקצה בזהירות כדי לא לקרוע את העלה. חוזרים על הפעולות עם כל העלים והמלית.

4

מסדרים את פרוסות העגבניות והבצל בתחתית סיר רחב. מסדרים את העלים המגולגלים בסיר בשכבות ובמעגלים. מוסיפים את יתרת שמן הזית, מיץ הלימון, פרוסות הלימון ומים עד גובה 2 ס"מ מעל העלים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים 5 דקות על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד 35 דקות.