מתכון

דונאטס במגוון ציפויים

הסופגניות האמריקאיות במלוא תפארתן

20,715 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
דונאטס במגוון ציפויים של שף קונדיטורית מאיה רביבו. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי
דונאטס במגוון ציפויים של שף קונדיטורית מאיה רביבו. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לציפוי

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערת המיקסר את הקמח יחד עם השמרים הטריים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים והחלב תוך כדי לישה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש את הבצק שנוצר.

2

מוסיפים את החמאה קובייה אחר קובייה עד שכולה נבלעת בבצק. הבצק יוצא מעט דביק - אם הוא נוזלי מדי, מוסיפים מעט קמח עד שנוצר בצק אחיד. מכסים את הקערה ומניחים את הבצק לתפיחה עד להכפלת הנפח.

3

מחלקים 2 ניירות אפייה לריבועים ומניחים על תבנית. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי של 1 ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת קערה קטנה. בעזרת חותכן עוגיות עגול קורצים חור בתוך כל עיגול בצק.

4

מניחים את עיגולי הבצק לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח בתנור שחומם מראש ל-50 מעלות, ומניחים בתחתית התנור קערה עם מים רותחים.

לטיגון

5

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הדונאטס עד להזהבה משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג לספיגת עודפי השמן.

לציפוי

6

מכניסים את השוקולד לקערה קטנה וממיסים אותו במיקרוגל בסבבים של 30 שניות בכל פעם, עד שהוא נמס לחלוטין.

7

טובלים את הדונאטס בשוקולד המומס עד לציפוי מלא של החלק העליון. אם בוחרים בשוקולד חלב לציפוי, מערבבים אותו לאחר ההמסה עם כף שמן סויה לדילול. אם רוצים שוקולד בצבעים, מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל לשוקולד הלבן. אפשר לקשט מעל בסוכריות צבעוניות.