מתכון

דייסת דוחן ופטריות מעושנות

מנה חורפית עם טעם מאוד מיוחד ועמוק. היא מזכירה קצת את הפולנטה במראה ובמרקם והיא עשירה בערכים תזונתיים

3,567 בשלנים התעניינו במתכון זה
דייסת דוחן ופטריות מעושנות של רינת צדוק. צילום: שני בריל
דייסת דוחן ופטריות מעושנות של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אמרנט ודוחן הם דגנים ללא גלוטן והם מאוד בריאים וטעימים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית ומטגנים בצל כ־10 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות. מוסיפים דוחן, אמרנט, ציר, פלפל שחור גרוס, מלח וכורכום ומבשלים כ־25 דקות מעל להבה בינונית־נמוכה. מדי פעם מערבבים. ברבע השעה הראשונה, אם מפלס הנוזלים יורד מתחת לדגנים, מוסיפים מים.

2

מניחים פטריות במסננת ברזל בעלת ידית ארוכה. מניחים את המסננת על האש ומדי פעם מקפיצים אותה עד שהפטריות נחרכות מעט, מתכווצות ומקבלות טעם מעושן. אם אין מדורה פשוט חורכים את הפטריות במחבת ברזל עם מעט שמן זית.

מגישים

3

מניחים 3־4 כפות דייסה בקערה, מניחים מעל חופן פטריות ומזלפים שמן זית. מפזרים עלי זעתר, מעט צ'ילי וסוחטים לימון.