יום כתום

דלורית שלמה צלויה בעשבים

דלורית טרייה שמשדכים לה את התיבול המדויק בניחוח מרווה, אורגנו ומייפל הופכת ארוחה עשירה ומהירה

21,220 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
דלורית שלמה צלויה בעשבים של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
דלורית שלמה צלויה בעשבים של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. בעזרת סכין חדה חורצים בדלורית פרוסות דקיקות. מערבבים בקערה שמן זית, סירופ מייפל, מלח ופלפל ומושחים את הדלורית בתערובת. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל את העשבים.

2

 מכסים ברדיד אלומיניום וצולים כ־20 דקות. מסירים את הכיסוי, מעלים את הטמפרטורה ל־220 מעלות וצולים עוד כ־8 דקות עד שהדלעת רכה וזהובה.