מתכון

דלעת יפנית בתנור עם איולי חזרת

שף אסף שנער מחוות צוק עושה סדר מרהיב עם תוספות שיכניסו צבע לשולחן

1,271 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
דלעת יפנית בתנור עם איולי חזרת של שף אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו
דלעת יפנית בתנור עם איולי חזרת של שף אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות. עוטפים את הדלעת בשלמותה בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ־40 דקות.

לאיולי חזרת

2

מערבבים בקערה מיונז ושמנת חמוצה. מגררים פנימה בפומפייה דקה ועדינה את החזרת הלבנה ומערבבים (שומרים חתיכת חזרת להגשה). מוסיפים מלח, פלפל ולימון, טועמים ומתקנים תיבול (הרוטב צריך להיות חרפרף).

3

כשהדלעת מוכנה מוציאים אותה מהתנור, מסירים את נייר הכסף, מרוקנים מגרעינים ובוצעים לפלחים גסים (אפשר בידיים).

4

מסדרים את הדלעת על צלחת הגשה, מגררים מעל מעט חזרת טרייה, בוזקים מעט שמן זית, מתבלים במלח אטלנטי, מפזרים על הכל בצל ירוק ומגישים.