החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־200 מעלות. עוטפים את הדלעת בשלמותה בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ־40 דקות.
לאיולי חזרת
2
מערבבים בקערה מיונז ושמנת חמוצה. מגררים פנימה בפומפייה דקה ועדינה את החזרת הלבנה ומערבבים (שומרים חתיכת חזרת להגשה). מוסיפים מלח, פלפל ולימון, טועמים ומתקנים תיבול (הרוטב צריך להיות חרפרף).
3
כשהדלעת מוכנה מוציאים אותה מהתנור, מסירים את נייר הכסף, מרוקנים מגרעינים ובוצעים לפלחים גסים (אפשר בידיים).
4
מסדרים את הדלעת על צלחת הגשה, מגררים מעל מעט חזרת טרייה, בוזקים מעט שמן זית, מתבלים במלח אטלנטי, מפזרים על הכל בצל ירוק ומגישים.