מתכון

דלעת ספגטי בעשבי תיבול, שמן זית וצ’ילי

מכינים משחה של עשבי תיבול, מערבבים עם חוטי הדלעת האפויים ומגישים כתוספת, כפריטטה משודרגת או כלביבות מעולות

72,549 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
דלעת ספגטי בעשבי תיבול, שמן זית וצ’ילי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
דלעת ספגטי בעשבי תיבול, שמן זית וצ’ילי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

יש לנו כל כך הרבה שירים על סתיו, אבל אין לנו באמת עונה כזאת. לכן אנחנו מתגעגעים כל כך לסתיו אמיתי כמו זה שרואים בסדרות אמריקאיות, במיוחד אלה המתרחשות בניו אינגלנד – שלכת ורודה-זהובה, אוויר קריר ופריך עם ריח קל של עשן, אבא שגורף עלים יבשים בגינה, אמא שמכינה ריבת תפוחים או פאי דלעת. כן, דלעת. אמרתם סתיו בניו אינגלנד, אמרתם דלעות בשלל צבעים וצורות – ערוכות שורות-שורות בירידים הכפריים, מגולפות ומוארות מבפנים ערב חג ה-Halloween. יש להם שמות מפתים כמו butternut או pumpkin ומכינים מהן מעדנים סתוויים זהובים ומנחמים.

על סתיו אמיתי בארץ אנחנו יכולים רק לחלום, אבל בגזרת הדלעות חל שיפור דרסטי. במשך הרבה שנים דלעת היתה מין ירק שולי כזה. קנינו חתיכה אצל הירקן “בשביל המרק” ולא השקענו יותר מדי מחשבה בזנים, בעונות או בשימושים יצירתיים. עכשיו יש לנו מגוון שלא היה מבייש שוק איכרים בקונטיקט – הדלורית הקומפקטית והיעילה, דלעת הספגטי האקזוטית, דלעת יפנית שנראית כמו סביבון ענק והמצטרפת הטרייה לחגיגה: דלעת הערמונים המשובחת – פיתוח כחול-לבן.

במתכון הזה מכינים משחה של עשבי תיבול ומערבבים עם חוטי הדלעת האפויים. מכאן הכל פתוח: מגישים כתוספת למנה עיקרית, מכינים פריטטה משודרגת או לביבות דלעת מעולות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

חוצים את הדלעות לאורכן ומרוקנים את הגרעינים בעזרת כף. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם הקליפה כלפי מעלה.

3

אופים 50-40 דקות (תלוי בגודל הדלעת), עד שבשר הדלעת רך. מצננים מעט. מרוקנים את תוכן הדלעת לקערה.

4

מעבדים עשבי תיבול, שום, מלח וצ’ילי במעבד מזון תוך כדי זילוף שמן זית עד לקבלת משחה.

5

מערבבים עם תוכן דלעת הספגטי ומגישים.

שני מתכוני המשך:

פריטטה דלעת:
מוסיפים לתערובת דלעת הספגטי ועשבי התיבול 5 ביצים, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים את הבלילה לתבנית. אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות או עד שאפוי במרכז.

לביבות דלעת:
מוסיפים לתערובת דלעת הספגטי ועשבי התיבול 3 ביצים ו-1/2 כוס פירורי לחם. יוצרים לביבות ומטגנים.