מתכון

דלעת ערמונים עם טאבולה כרובית

אחת המנות הטבעוניות האהובות בת"א שייכת למסעדת באנה, ומדובר בדלעת ערמונים מתקתקה במילוי טאבולה כרובית ללא גלוטן

5,918 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
דלעת ערמונים עם טאבולה כרובית של באנה. צילום: אנטולי מיכאלו
דלעת ערמונים עם טאבולה כרובית של באנה. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם פלפל שחור:

לטאבולה כרובית:

אופן ההכנה

1

קולפים את הדלעות, מניחים בסיר ומכסים במים רותחים. מבשלים במשך כחצי שעה, עד שהדלעות מתרככות. מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.

2

חוצים כל דלעת ומרוקנים את הזרעים. מניחים בתבנית מכוסה בנייר אפייה, משמנים במעט שמן זית וצולים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך כ־5 דקות.

3

בסיר קטן קולים פלפל שחור גרוס במשך כחצי דקה, מוסיפים את המלח ואת קרם הקוקוס ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מצטמצם לכמחצית הכמות.

4

במעבד מזון טוחנים כרובית עד לקבלת גרגירים קטנים. מתבלים בסומאק, מיץ לימון, פטרוזיליה, בצל ירוק, כוסברה ושמן זית ומערבבים היטב.

5

במרכז הצלחת עורמים את הטאבולה כרובית, מניחים את חצאי הדלעת ערמונים עם הפנים למעלה, ממלאים בקרם פלפל שחור ומגרדים אגוז ברזיל אחד.