מתכון

דניס שלם מטוגן ברוטב "נאם פלה"

בקלי קלות: מטגנים דג שלם ומגישים ברוטב שמזכיר טעמים מחופשה בתאילנד

11,188 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
דניס שלם מטוגן ברוטב "נאם פלה" של מסעדת גוצ'ה. צילום: אפיק גבאי
דניס שלם מטוגן ברוטב "נאם פלה" של מסעדת גוצ'ה. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

לרוטב

1

מערבבים את כל החומרים היטב עד שהסוכר נמס.

לדגים

2

חורצים 3 חריצים עמוקים בבשר הדגים בכל צד.

3

מחממים שמן לטיגון בווק או בסיר רחב.

4

מתבלים את הדגים במלח ומקמחים היטב.

5

מנערים את הקמח העודף ומניחים את הדג בשמן - מטגנים שני דגים בכל פעם כדי שהשמן לא יתקרר והטיגון יהיה מהיר ויעיל.

6

מטגנים 7 דקות בחום גבוה ומוציאים לנייר סופג.

להגשה

7

מסדרים את הדגים בצלחות ויוצקים את הרוטב כשהדגים עדיין חמים מאוד.