החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב טריאקי
אופן ההכנה
1
מניחים את קוביות תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים ומועכים לפירה.
2
במקביל מכינים רוטב טריאקי: יוצקים לסיר קטן רוטב סויה, סאקה, מירין ו־3/4 כוס מים, מוסיפים סוכר חום וג'ינג'ר ומערבבים היטב. מרתיחים על אש בינונית.
3
מערבבים בקערית את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים עד להמסה ומוסיפים לסיר עם הרוטב. טורפים עד שהרוטב מסמיך ומסירים מהאש. שומרים בצד.
4
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בצל, שום וג'ינג'ר כ־5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד לריכוך קל והזהבה. מוסיפים סלק וממשיכים לטגן עוד כ־2 דקות.
5
סוחטים היטב את הטופו ומפוררים לפירורים קטנים בידיים. מוסיפים למחבת עם הסלק ומערבבים. מתבלים בתבלינים, מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים עוד כ־2 דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט.
6
מניחים בקערה את האורז המבושל והפירה, מוסיפים את תערובת הטופו והסלק ומערבבים היטב, רצוי בידיים, עד לקבלת תערובת אחידה. מתקנים תיבול.
7
יוצרים מהתערובת 12 קציצות המבורגר ומקמחים אותן בקורנפלור משני הצדדים.
8
מחממים שמן במחבת רחבה על אש בינונית־גבוהה ומטגנים את הקציצות בסבבים משני הצדדים 2־3 דקות עד להזהבה.
9
יוצקים למחבת מהרוטב ומניחים לו להתחמם עם הקציצות כחצי דקה. מעבירים לצלחות הגשה או מניחים על חצאי לחמנייה עם מעט מהרוטב החם. מגישים עם ירקות שאוהבים.