מתכון

המבורגר סלמון ואבוקדו

קציצת סלמון תפוחה, עסיסית ומתובלת, המוגשת עם פרוסות אבוקדו בשרניות ואיולי בועט

6,291 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
המבורגר סלמון ואבוקדו. צילום: דניאל לילה
המבורגר סלמון ואבוקדו. צילום: דניאל לילה

כדי להגיע לרמת העשייה האופטימלית והמדויקת להמבורגר הדג (מדיום-וול) מבלי לייבש אותו, צורבים אותו במחבת ואז מעבירים לתנור לסגירה סופית. ועוד פטנט: מחצית הדג בתערובת טחון והשאר קצוץ – כך שומרים על המרקם הנגיס ועם זאת מבטיחים שהקציצה לא תתפרק בעת הצלייה.

מתכון איולי חלפיניו: טוחנים במעבד מזון 5 חלמונים ו-1/2 כף מלח עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה. מזלפים ½2 כוסות (500 מ”ל) שמן קנולה באטיות תוך כדי טחינה עד לקבלת מרקם של מיונז סמיך. מוסיפים פלפל חלפיניו גדול כבוש וטוחנים בפולסים עוד כמה שניות רק עד שהוא נטמע באיולי. שומרים במקרר עד יממה.

הכנה מראש: אפשר להכין את קציצות הסלמון מראש (צלויות או לא צלויות) ולשמור במקרר עד 3 ימים או להקפיא עד חודש. מפשירים וצולים את הקציצות לפי ההוראות (אם הן כבר צלויות, צורבים אותן קלות במחבת לחימום מהיר).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להמבורגר:

אופן ההכנה

מכינים המבורגר סלמון:

1

טוחנים דק במעבד מזון מחצית מכמות הסלמון. קוצצים דק את היתרה.

2

מערבבים את מרכיבי ההמבורגר בקערה עד לקבלת תערובת אחידה, מכסים ומעבירים למקרר לכמה שעות ועד לילה שלם.

3

יוצרים מהתערובת קציצות תפוחות במשקל של כ-120 גרם כל אחת.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

מלהיטים מחבת פסים כבדה, מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד. אפשר לצלות גם על גריל.

6

מניחים את הקציצות המטוגנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לתנור לכ-2 דקות.

7

צורבים את חצאי הלחמניות על הצד הפתוח על גריל או במחבת עד שהן משחימות מעט.

מרכיבים את המנה:

8

מניחים על כל חצי לחמנייה מעט חסה, המבורגר ופרוסות אבוקדו. מורחים על החצי השני של הלחמנייה כף גדושה איולי חלפיניו ואז סוגרים ומוחצים מעט. מגישים מיד.