מתכון

המבורגר צמחוני מדלעת וצ'יפוטלה

במטבח הטבעוני יש מעין אובססיה להמבורגר, אולי משום שהוא סמל למטבח הג'אנק המודרני. הפעם יצא ניסיון טעים במיוחד

1,508 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
המבורגר צמחוני מדלעת וצ'יפוטלה של פאולין שובל. צילום: איל גרניט
המבורגר צמחוני מדלעת וצ'יפוטלה של פאולין שובל. צילום: איל גרניט

מערבבים מראש את זרעי הפשתן עם 3 כפות מים קרים ומאחסנים במקרר.
ניתן להכין את הקציצות מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לממרח אבוקדו

לאיולי צ'יפוטלה

אופן ההכנה

לאיולי צ'יפוטלה

1

מכניסים את כל החומרים לקערת מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רוטב חלק.

להמבורגר

2

מכניסים את השעועית לקערה ומועכים אותה למחית אחידה. ליצירת מרקם עשיר יותר ניתן לשמור כמה שעועים שלמות ולערבב אותן פנימה.

3

לקערה עם השעועית מוסיפים את הדלעת, השום והצ'יפוטלה ומתבלים בתערובת תיבול איטלקית, אבקת שום, פפריקה, שבבי צ'ילי ובצל ירוק קצוץ. מערבבים את הכל היטב. שמים בצד.

4

מרסקים את שיבולת השועל בבלנדר (לא חובה, אם מעדיפים מרקם פחות חלק).

5

מוסיפים כף שמן לשיבולת השועל, מערבבים היטב ומוסיפים לתערובת הדלעת. מוציאים את זרעי הפשתן המושרים במים מהמקרר ("ביצת הפשתן") ומוסיפים לתוך הקערה. לשים את כל החומרים יחד עד לקבלת מסה אחידה ליצירת ה"המבורגר".

6

יוצרים בעזרת הידיים קציצה עגולה בקוטר 12-13 ס"מ, או נעזרים ברינג מתכת או כלי עגול אחר. שמים את הקציצות על צלחת או מגש, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר בזמן שמכינים את הרוטב ושאר המרכיבים.

למחית אבוקדו

7

קולפים את הפרי, מוציאים את הגלעין ומועכים את האבוקדו למחית אחידה. מתבלים במלח ופפריקה.

לטיגון

8

מחממים 2 כפות שמן במחבת. מטגנים את הקציצות עד להזהבה יפה מכל צד. לא מעמיסים יותר מדי קציצות על המחבת על מנת לאפשר טיגון אחיד ולמנוע התפרקות הקציצות.

להגשה

9

חוצים את הלחמניות. מסדרים את החסה על החלק התחתון של הלחמנייה ומניחים את הקציצה מעל. מסדרים עליה את מחית האבוקדו, יוצקים מהרוטב ומגישים.