מתכון

המבורגר קינואה וזוקיני

המבורגר לא חייב להגיע עם בשר. שי לי ליפא מכינה את הגרסה הטבעונית, הקלילה והמזינה שלו עם זוקיני וקינואה

7,794 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
המבורגר קינואה וזוקיני. צילום וסגנון: דניה ויינר
המבורגר קינואה וזוקיני. צילום וסגנון: דניה ויינר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

אופן ההכנה

1

יוצקים ½1 כוסות מים לסיר, מוסיפים קינואה ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות. מעבירים לקערה ומצננים.

2

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

3

מחממים מחבת עם מעט שמן. יוצרים קציצה קטנה לדוגמה ומטגנים כדקה מכל צד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מכסים את התערובת בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות להתייצבות.

4

מוציאים את התערובת מהמקרר כרבע שעה לפני ההכנה. יוצרים 6 המבורגרים גדולים ופחוסים או 18 המבורגרים קטנים.

5

מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן בגובה 1/2 ס"מ ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד להזהבה. להמבורגרים גדולים ממשיכים בהכנה: מכסים את המחבת, מנמיכים את הלהבה ומאדים כ-5 דקות.