מתכון

המנה החריפה של ג'ירף

עם שלל סוגי בשרים, מרקמים, ושפע של טעמים - מדובר בקלאסיקה של עולם המוקפצים הישראלי

13,322 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
המנה החריפה. צילום: מיכל לנרט
המנה החריפה. צילום: מיכל לנרט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

להגשה:

לזילוף:

אופן ההכנה

1

מכינים את המרינדה וצולים את הבשר: מערבבים סוכר וסויה, עד שהסוכר נמס. משרים את הבשרים בתערובת למשך שעה.

2

מחממים במחבת ברזל 2 כפות שמן. צולים את הבשרים במשך 5-3 דקות, רק עד שהם מקבלים גוון חום.

3

חותכים את הבשרים לקוביות בגודל 1.5X1.5 ס"מ. רצוי להשהות כמה שעות לפני ההגשה.

4

חולטים את השרימפס: מביאים לרתיחה ליטר מים עם כפית מלח. חולטים שרימפס 45 שניות. מסננים ומניחים בצד.

5

מקפיצים ומגישים: מחממים במחבת טפלון עבה וגדולה או בווק את שאר השמן, שום וג'ינג'ר, עד שהשום מעלה ריח. מוסיפים את הבשרים והשרימפס ומערבבים.

6

מוסיפים את שאר הירקות וחומרי הטעם ומערבבים. מוסיפים אטריות ו-3-2 כפות מים ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהמנה חמה.

7

מעבירים לצלחת. מזלפים שמן שומשום ומקשטים בבצל ירוק.