מתכון

העגבניות המיובשות של אביבית

אחרי הייבוש שמים את העגבניות במים ומביאים לרתיחה - זה מחזיר להן לחות, אבל שומר על הטעם העמוק והאוממי

918 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
העגבניות המיובשות של אביבית. צילום: shutterstock
העגבניות המיובשות של אביבית. צילום: shutterstock

צנצנת בנפח 1/4 ליטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעגבניות מיובשות

לשימור בצנצנת

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-50 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מסדרים עגבניות בתבנית בשכבה אחת, מפזרים מעל שמן, מלח ותימין ואופים כ- 24 שעות, כשדלת התנור פתוחה מעט, עד שהן מיובשות כמעט לחלוטין.

3

מביאים לרתיחה מים בסיר. מוסיפים את העגבניות המיובשות ומביאים שוב לרתיחה. מסננים ומצננים.

4

שמים את העגבניות בצנצנת ויוצקים שמן זית לכיסוי. מוסיפים שום, מלח ותימין ומערבבים.