צנצנת בנפח 1/4 ליטר
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעגבניות מיובשות
לשימור בצנצנת
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-50 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מסדרים עגבניות בתבנית בשכבה אחת, מפזרים מעל שמן, מלח ותימין ואופים כ- 24 שעות, כשדלת התנור פתוחה מעט, עד שהן מיובשות כמעט לחלוטין.
3
מביאים לרתיחה מים בסיר. מוסיפים את העגבניות המיובשות ומביאים שוב לרתיחה. מסננים ומצננים.
4
שמים את העגבניות בצנצנת ויוצקים שמן זית לכיסוי. מוסיפים שום, מלח ותימין ומערבבים.