מתכון

הריסה – עוגת סולת

עוגת סולת שפופולרית בטבריה שבה גדלתי. מזכירה מאוד את הבסבוסה, ובאופן מסורתי מוגשת בתבנית ומשובצים בה שקדים

31,281 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
הריסה- עוגת סולת של חמי פסקה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
הריסה- עוגת סולת של חמי פסקה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

 נתתי לה פרשנות מעט שונה – אני אופה אותה ביחידות קטנות ומגיש עם קצפת וגרעיני רימון. המנה הזאת אינה מאפיינת את המטבח הטברייני בלבד, אלא את המטבח הלבנטיני בכלל.

*הכמות מתייחסת לתבנית שקעים קטנים. אם משתמשים בתבנית שקעים גדולים יותר, כמו תבנית מאפינס, כמות היחידות תרד בהתאם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה

לסירופ

לקצפת

להגשה

אופן ההכנה

מכינים עוגה

1

מחממים תנור ל־190 מעלות ומשמנים תבנית של 30 שקעים. מקציפים ביצה וסוכר במיקסר בוו הקצפה במהירות גבוהה לבלילה תפוחה. מנמיכים למהירות האיטית ביותר ומוסיפים בהדרגה את שאר החומרים, מעבדים רק עד לקבלת בלילה אחידה. עוצרים את פעולת המיקסר ומשהים 5 דקות. יוצקים את הבלילה עד לגובה 3/4 של השקעים, מעבירים לתנור ואופים 25־20 דקות עד שקיסם שנועצים בעוגות יוצא לח.

במקביל מכינים סירופ

2

מבשלים סוכר ומים עד שהסוכר נמס והנוזלים מסמיכים. מסירים מהאש, מוסיפים מי זהר ומערבבים.

3

מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים לתוך כל שקע כף וחצי סירופ (שומרים בצד את הסירופ שנותר). מחזירים לתנור ל־5 דקות נוספות. מוציאים ומשהים ל־20 דקות.

 מכינים קצפת ומגישים

4

מקציפים שמנת מתוקה. מערבבים לאבנה עם סירופ סוכר ומקפלים לתוך הקצפת. מסדרים בצלחת את העוגות הקטנות ומניחים מעט קצפת על גבי כל אחת מהן. אפשר לפזר מעט גרעיני רימון.