מתכון

ויטֶלוֹ טוֹנַאטוֹ של דיוויד פרנקל

מנה קלאסית שמקורה בחבל פיימונטה, אך מוגשת במסעדות ברחבי איטליה: נתחי עגל דקיקים (vitello) המוגשים עם רוטב טונה (tonnato)

4,558 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
ויטֶלוֹ טוֹנַאטוֹ של דיוויד פרנקל. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף
ויטֶלוֹ טוֹנַאטוֹ של דיוויד פרנקל. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף

ב"פרונטו" מכין דייוויד את המנה עם טונה טרייה. כאן הוא מציע גרסה פרטית וביתית המבוססת על טונה משומרת בשמן זית (חשוב להשתמש בטונה איכותית).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

לקרם טונה

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את המרינדה לבשר

1

מערבבים את חומרי המרינדה ומורחים בה את הבשר. מניחים בכלי, מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר 8-6 שעות.

צולים את הבשר

2

מחממים תנור ל-160 מעלות.

3

מחממים מחבת עם מעט שמן וצורבים את הבשר על להבה גדולה לסגירה כדקה מכל צד.

4

עוטפים את הבשר ברדיד אלומיניום ומניחים בתבנית.

5

צולים את הבשר כ-25 דקות עד שהוא ורדרד במרכז (פורסים ובודקים או מחדירים מדחום בשר למרכז הנתח ומוודאים שהטמפ’ 58 מעלות).

6

מסירים את רדיד האלומניום ומצננים עד שקר לגמרי. פורסים לפרוסות דקות ככל האפשר.

7

מכינים את קרם הטונה ומגישים: שמים את כל החומרים למעט המלח במעבד מזון ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית למרקם אחיד. מגבירים מהירות ומעבדים 2 דקות נוספות לקבלת קרם חלק. מוסיפים מלח לפי הטעם.

8

מסדרים פרוסות בשר בצלחות אישיות ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מפזרים צלפים, מטפטפים מעט מקרם הטונה, מסדרים מעל עלי מיקרו ומגישים.