קינוח איטלקי קלאסי שחייבים להכין ממש לפני ההגשה, כי הזביונה מאבדת את הצורה והמרקם שלה מהר מאוד. את עוגיות האמרטי המרציפניות אפשר להכין בבית או להשתמש בעוגיות שקדים קנויות.
למתכון עוגיות אמרטי של רועי סופר
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
מכינים זביונה
1
טורפים חלמונים, אמרטו וסוכר בקערה מעל בן מארי בעזרת מטרפה או מיקסר ידני במשך 2 דקות. מוסיפים יין בהדרגה וממשיכים לטרוף עוד 4-3 דקות עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהבן מארי ומצננים.
2
מקציפים שמנת לקצפת רכה ומקפלים לתוך התערובת לקבלת תערובת אחידה
מרכיבים את הקינוח ומגישים
3
מסדרים שכבות בכוס: מניחים 2 דובדבנים, עליהם יוצקים 2 כפות זביונה, מעל מפוררים 2 עוגיות אמרטי ושוב שכבת זביונה. מסיימים בדובדבנים ומגישים מייד.