מתכון

זביונה תפוז עם קליפות תפוז מסוכרות

את המרסלה המסורתית מחליף ליקר קוואנטרו ואת עבודת הפרך שבטריפה מחליף הג’לטין

2,022 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
זביונה תפוז עם קליפות תפוז מסוכרות של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
זביונה תפוז עם קליפות תפוז מסוכרות של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

מכל רכיבי המנה דווקא קליפות התפוז המסוכרות דורשות הכי הרבה תשומת לב, אבל הן יפות וטעימות, נשמרות זמן רב ומתאימות להמון מאכלים.

קליפות תפוז מסוכרות

קולפים רצועות דקיקות של קליפה מ-6 תפוזים (החלק הכתום בלבד). מרתיחים שפע מים בסיר בינוני וחולטים את הקליפות למשך דקה. מסננים וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות (רק כך נפטרים מהמרירות). מביאים לרתיחה בסיר אחר 1/2 כוס מים ו-2 כוסות סוכר, מוסיפים את קליפות התפוז ומבשלים על להבה בינונית 3-2 דקות. מעבירים את קליפות התפוז בעזרת מלקחיים לתבנית תנור מכוסה בנייר אפייה, מרווחים ומפרידים ביניהן ומשאירים לייבוש ללילה. כשהן יבשות מפזרים מעליהן 4-3 כפות סוכר למרקם קראנצ’י. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד חודשיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזביונה

אופן ההכנה

מכינים סירופ סוכר

1

מרתיחים מים וסוכר בסיר קטן על להבה גבוהה. מנמיכים להבה ומבשלים 10-8 דקות לקבלת סירופ צמיגי. מצננים.

מכינים זביונה

2

מעבירים 130 מ”ל (1/2 כוס + כף) מסירופ הסוכר לקערה, מוסיפים חלמונים וקוואנטרו ושמים מעל בן מארי. טורפים כ-5 דקות עד הסמכה (כשמרימים את המטרפה נוצרות גבעות על פני הקצף). מסירים מהכיריים.

3

מניחים עלה ג’לטין בקערית מים קרים לדקה-שתיים. כשהעלה מתחיל להתרכך מוציאים אותו מהמים וסוחטים בעדינות (אם משתמשים באבקה, מניחים אותה בקערית ויוצקים עליה 2 כפות מים. כשהמים נספגים לחלוטין, מעבירים את הקערית למיקרו לחימום של 15-10 שניות).

4

מוסיפים את הג’לטין וקליפת תפוז לזביונה ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות (ולא יותר).

5

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מוציאים את הזביונה מהמקרר, מערבבים ומקפלים לתוכה את הקצפת.

6

מעבירים לקערות אישיות ומעטרים בקליפות הדרים מסוכרות.