קינוחים ללא אפייה

קינוחים שווים שלא דורשים מכם להדליק תנורים
אוגוסט 2019

רק המחשבה להפעיל את התנור בקיץ מעוררת גלי חום. מצד שני – מנות גדושות של סוכר תמיד מבורכות. אספנו עבורכם את מיטב הקינוחים השווים שאפשר להכין ללא אפייה.

הקבינה. מוס בלונדי עם גנאש שוקולד מריר, קפה והל מעושן של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל
הקבינה. מוס בלונדי עם גנאש שוקולד מריר, קפה והל מעושן של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל

מוס שוקולד בלונדי עם גנאש שוקולד מריר, קפה והל מעושן

הטוויסט של הקינוח השוקולדי הזה הוא שמנת מתוקה מעושנת עם טעם עדין של מדורה למתכון המלא
בוואריה לואיזה עם קומפוט תותים וטוויל פקאן של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
בוואריה לואיזה עם קומפוט תותים וטוויל פקאן של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

בוואריה לואיזה עם קומפוט תותים וטוויל פקאן

קינוח קליל ומקומי, קצת קרמי, קצת חמצמץ וקצת פריך - ביס שהוא סיום מצוין לארוחה למתכון המלא
קרטיב ענבים עם ריבה ומרמלדת ענבים של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים
קרטיב ענבים עם ריבה ומרמלדת ענבים של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים

קרטיב ענבים עם ריבה ומרמלדת ענבים

קינוח שעובד מצוין גם כשמכינים רק חלקים ממנו, אבל כשמגישים את כל החלקים יחד הוא הופך לשלמות למתכון המלא

עוגת גבינה פירורים שוקולדית

את הפירורים מכינים משיבולת שועל וקקאו, ומקבלים קרמבל פריך בטעם שוקולדי, שמשתלב באופן מושלם עם העוגה למתכון המלא
פרפה חלבה מתובל בסילאן של רות אוליבר. צילום: Shutterstock
פרפה חלבה מתובל בסילאן של רות אוליבר. צילום: Shutterstock

פרפה חלבה מתובל בסילאן

אי אפשר לדבר על פרפה חלבה בלי להזכיר את צחי בוקששתר. הגרסה של רות שונה — הפרפה שלה מתובל בסילאן, יש בו פחות חלמונים והוא מועשר בגבינת מסקרפונה, שתורמת למרקם ולטעם למתכון המלא
צנצנות פורט וסטילטון של יוגב ירוס. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
צנצנות פורט וסטילטון של יוגב ירוס. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

צנצנות פורט וסטילטון

הבריטים נוהגים לשפד גלגל שלם של סטילטון על בקבוק פורט הפוך וממתינים עד שהאלכוהול ייספג בגבינה. הווריאציה שלי היא ממרח שאני מגיש בצנצנת לצד לחם קלוי בסוף הארוחה למתכון המלא
מקפא יוגורט ותאנים צלויות עם קרמבל גבינה כחולה של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה
מקפא יוגורט ותאנים צלויות עם קרמבל גבינה כחולה של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה

מקפא יוגורט ותאנים צלויות עם קרמבל גבינה כחולה

אני אוהב קינוחים שלא מסיימים את הארוחה באקורד בומבסטי אלא שיש בהם נחיתה רכה, משהו קליל יותר למתכון המלא
פנקוטה זעתר של שף מושיקו גמליאלי ושף–קונדיטורית דניאל הראל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220
פנקוטה זעתר של שף מושיקו גמליאלי ושף–קונדיטורית דניאל הראל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220

פנקוטה זעתר

הדבש והזעתר מוסיפים לפנקוטה גוון מקומי ומוכר, שמפתיע את הפה ומעדן את הקינוח המוכר למתכון המלא
קראנץ' שוקולד חלב ומוס יוגורט של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן
קראנץ' שוקולד חלב ומוס יוגורט של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן

קראנץ' שוקולד חלב ומוס יוגורט

קינוח שוקולד מתפצפץ שאינו מצריך אפייה. אפשר להגיש למרכז השולחן כמלבנים שטובלים במוס יוגורט או לחילופין להרכיב ממנו קינוח כוסות בהגשה אישית למתכון המלא
סלט פירות עם פתיתי שלג שמפניה של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
סלט פירות עם פתיתי שלג שמפניה של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

סלט פירות עם פתיתי שלג שמפניה

1 דירוגים
סלט פירות חגיגי ששוחה במשרה של הדרים, ג’ינג’ר ווניל. לצידו משתכשכות קוביות של גרניטה שמפניה, שמצננת אותו ומוסיפה שיק למתכון המלא
  • מנדיאנטים של כנאפה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
    מנדיאנטים של כנאפה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
  • מנדיאנטים של כנאפה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
    מנדיאנטים של כנאפה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה

מנדיאנטים של כנאפה

שילוב בין קדאיף מטוגן למטבעות שוקולד, שיוצר שני צדדים לכל מטבע וגם שילוב מרקמים מוצלח וטעים למתכון המלא
עוגת כדורי שוקולד ללא אפייה של נטלי לוין, מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית". צילום: טל סיון צפורין
עוגת כדורי שוקולד ללא אפייה של נטלי לוין, מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית". צילום: טל סיון צפורין

עוגת כדורי שוקולד ללא אפייה

1 דירוגים
עוגה ללא אפייה, קלה מאוד להכנה. במקום להכין כדורי שוקולד, מכינים מהתערובת עוגה, משטחים בתבנית ומצפים בשוקולד למתכון המלא
טרייפל גבינה, פירות טריים ודובדבני אמרנה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
טרייפל גבינה, פירות טריים ודובדבני אמרנה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

טרייפל גבינה, פירות טריים ודובדבני אמרנה

קרם גבינת שמנת, בישקוטים, פירות טריים ודובדבני אמרנה עזי טעם וצבע למתכון המלא
פלודה - ברד תפוח מגורר, דבש ופיסטוקים של מיכל חביביאן | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פלודה - ברד תפוח מגורר, דבש ופיסטוקים של מיכל חביביאן | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

פלודה – ברד תפוח מגורר, דבש ופיסטוקים

על פי המסורת נוהגים לשבור עם הפלודה את צום יום הכיפורים, אבל זו גם דרך נעימה לסיים ארוחת חג כבדה של שלהי הקיץ למתכון המלא
בלָאן מָנְז’ עם ג’לי רימונים ואגוזי פקאן של שף יאיר יוספי | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
בלָאן מָנְז’ עם ג’לי רימונים ואגוזי פקאן של שף יאיר יוספי | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

בלָאן מָנְז’ עם ג’לי רימונים ואגוזי פקאן

3 דירוגים
פירוש השם Blancmange הוא אוכל לבן. מקורו של המתכון בימי הביניים, בפעם הראשונה שבה חיברו בין חלב ושמנת לג’לטין למתכון המלא

פנקוטה כבשים, תאנים ופיסטוקים

הפנקוטה המסורתית מקבלת גוון טעם חמצמץ ומימד קליל יותר הודות לתוספת יוגורמה כבשים למתכון המלא
סופגניות רבועות במילוי קרם וניל ושוקולד לבן של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי
סופגניות רבועות במילוי קרם וניל ושוקולד לבן של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי

סופגניות ריבועות במילוי קרם וניל ושוקולד לבן

השף אורגד רואש מציג מתכון לסופגניות בלתי שגרתיות, שלא ניתן לעמוד בפניהן למתכון המלא
פנקוטת יוגורט עם תאנים בסירופ דבש, תפוזים ותימין של אילה ענבר אפללו. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
פנקוטת יוגורט עם תאנים בסירופ דבש, תפוזים ותימין של אילה ענבר אפללו. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

פנקוטת יוגורט עם תאנים בסירופ דבש, תפוזים ותימין

1 דירוגים
הפנקוטה הזו פחות מתוקה מהרגיל בזכות יוגורט כבשים שתורם לה חמצמצות עדינה ושובר את האופי הג'לטיני שלה למתכון המלא
קוקטייל מקומפוט משמש ופרוסקו של מיכל מוזס. צילום: איילון פז. סטיילינג: אוריה גבע
קוקטייל מקומפוט משמש ופרוסקו של מיכל מוזס. צילום: איילון פז. סטיילינג: אוריה גבע

קוקטייל מקומפוט משמש ופרוסקו

2 דירוגים
מכינים לפתן משמש מתובל ושומרים במקרר. כשמארחים, מוזגים מהלפתן הצונן לכוסות שמפניה ומכסים בהרבה יין לבן מבעבע למתכון המלא
מוס שוקולד עם גנאש בלונדי וקרם פרש של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
מוס שוקולד עם גנאש בלונדי וקרם פרש של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

מוס שוקולד עם גנאש בלונדי וקרם פרש

1 דירוגים
מוס שוקולד אוורירי שלא יפיל את האורחים אחרי הארוחה. רצוי להכין את המוס יום לפני כדי לאפשר לו להתייצב למתכון המלא
טרייפל קרם לימון ושוקולד לבן של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
טרייפל קרם לימון ושוקולד לבן של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

טרייפל קרם לימון ושוקולד לבן

7 דירוגים
טרייפל הוא קינוח מרשים וגדול עם המון מרקמים וטעמים שגונב את ההצגה ברגע שמניחים אותו במרכז השולחן למתכון המלא
טירמיסו בישקוטים וגבינת מסקרפונה של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות
טירמיסו בישקוטים וגבינת מסקרפונה של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות

טירמיסו בישקוטים וגבינת מסקרפונה

קינוחי כוסות אישיים הם דרך אלגנטית ומרשימה להפתיע בסיום הארוחה, כך הם גם קינוחי הטירמיסו של שפית מיכל מילרד למתכון המלא
קאפקייקס קפואים של גרנולה וקרם יוגורט חלבה של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
קאפקייקס קפואים של גרנולה וקרם יוגורט חלבה של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

קאפקייקס קפואים של גרנולה וקרם חלבה

4 דירוגים
קאפקייקס קפואים שמכינים במהירות. חטיף נהדר ובריא שכיף שיחכה לכם במקפיא. כדאי להשתמש בתבנית קאפקייקס מסיליקון למתכון המלא
גלידת צ'אנקי מאנקי של קרן ואיציק קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
גלידת צ'אנקי מאנקי של קרן ואיציק קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

גלידת צ'אנקי מאנקי ביתית

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין בננות, אגוזים ופאדג' שוקולד. אפשר להכין אותה בבית - ללא מכונת גלידה למתכון המלא
חלאוות אלג'בן עם קישטה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
חלאוות אלג'בן עם קישטה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל

חלוואת אלג'בן עם קישטה

הקנולי הערבי: הבסיס של הקינוח הערבי המפורסם הוא בצק סולת וגבינה אשר יוצרים ממנו 'צינורות' וממלאים בקרם חלב למתכון המלא
סלט פירות עם גרניטה לימונצ'לו ונענע של קרן ואיציק קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
סלט פירות עם גרניטה לימונצ'לו ונענע של קרן ואיציק קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

סלט פירות עם גרניטה לימונצ'לו ונענע

גרניטה קפואה יכולה לרענן את סלט הפירות האלמותי - גם בזכות הטעמים החמצמצים וגם בשל המראה האטרקטיבי למתכון המלא
  • מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
    מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
  • מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
    מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
  • מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
    מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל

מדלוקה – חיתוכיות קדאיף נבלוסי

1 דירוגים
המדלוקה מבוססת על בצק כנאפה נבלוסי, שהוא למעשה שערות קדאיף קצוצות דק מאוד, שאפשר להשיג במעדניות הערביות למתכון המלא
קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים של הילה יבניאלי-בוכריס.
צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי
קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי

קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים

קרפ כוסמין מושלם עם מילוי מתקתק של גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים. תוספת חובה לשולחן הקינוחים בחג למתכון המלא
חטיפי שוקולד עם קוקוס, פירות מיובשים ואגוזים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.
חטיפי שוקולד עם קוקוס, פירות מיובשים ואגוזים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.

חטיפי שוקולד עם קוקוס, פירות מיובשים ואגוזים

החטיפים האלה נראים כמו תכשיטים והם טעימים בטירוף. מושלמים לנשנוש, ואפשר גם לארוז ולהביא במתנה למארחים למתכון המלא
כוסות אישיות של תפוחים בקרמל, מוס דבש ורוטב רימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כוסות אישיות של תפוחים בקרמל, מוס דבש ורוטב רימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כוסות אישיות של תפוח בקרמל, מוס דבש ורוטב רימונים

3 דירוגים
ארבע שכבות של פינוק אישי ועשיר במראה צבעוני. קינוח חגיגי ללא אפייה - מתאים במיוחד לראש השנה למתכון המלא
טורט מסקרפונה ודובדבנים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות 2015 של "מחלבות גד"
טורט מסקרפונה ודובדבנים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות 2015 של "מחלבות גד"

טורט מסקרפונה ודובדבנים

עוגת גבינה חגיגית, שמכינים בקלות וללא אפייה. מגישים חצי קפואה כדי שתהיה נוחה לחיתוך. שימו לב: מכינים יום מראש למתכון המלא
קינוח גבינה פירורים בשחור-לבן. צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סגנון:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר‬‬‬‬
קינוח גבינה פירורים בשחור-לבן. צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סגנון:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר‬‬‬‬

קינוח גבינה פירורים בשחור-לבן

ההשראה היא עוגת גבינה פירורים נוסטלגית, אבל כאן הפכנו אותה לקינוח אישי שמכינים בקלי קלות למתכון המלא
טרייפל אישי של תותים, מרנג וקרם גבינה-תפוז. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
טרייפל אישי של תותים, מרנג וקרם גבינה-תפוז. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

טרייפל אישי של תותים, מרנג וקרם גבינה-תפוז

4 דירוגים
טרייפל הוא פתרון נהדר לקינוחים מהירים, מרשימים ועתירי טעמים שונים בכל ביס וביס. אל תשכחו להשקיע בצנצנת להגשה למתכון המלא