מתכון

זיתי קלמטה קבורים בדבש

את הזיתים המלוחים השומניים משהים בדבש למשך חודש, והשהות בו מוסיפה להם מתיקות ומשנה את המרקם

1,540 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
זיתי קלמטה קבורים בדבש של רינת צדוק. צילום: שני בריל
זיתי קלמטה קבורים בדבש של רינת צדוק. צילום: שני בריל

גם הדבש עצמו משתנה והופך למתוק-מלוח ונספג בניחוח זיתים. הזיתים העטופים בדבש הופכים לתוספת מעולה למאפים גבינה וסלטים.

צנצנת בנפח 500 מ"ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים זיתים בצנצנת ויוצקים מעל דבש. מניחים מעל משקולת (כי הזיתים צפים), למשל צנצנת קטנה יותר מלאה במים. סוגרים ומשהים 3־4 שבועות במקום קריר ויבש.

הצעת הגשה

2

מערבבים חופן זיתים כבושים בדבש עם 100 גרם יוגורט עיזים או גבינת לאבנה כבשים, מזלפים מעל 2 כפות מהדבש ומפזרים מעט עלי זעתר.