מתכון

חומץ הדרים

שמים צנצנת ליד הכיור, אוספים קליפות של תפוזים, קלמנטינות, פומלות וחצאי לימון במשך כמה ימים ומכינים חומץ טבעי

16,661 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2020
זורקים לצנצנת את כל קליפות ההדרים והופכים אותן לחומץ ביתי. צילום: שאטרסטוק
זורקים לצנצנת את כל קליפות ההדרים והופכים אותן לחומץ ביתי. צילום: שאטרסטוק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממלאים צנצנת גדולה בנפח של כ-3 ליטר בקליפות הדרים, מוסיפים מים כמעט עד שפת הצנצנת וכפית סוכר קנים. מכסים בבד גזה ומהדקים בגומייה.

2

מניחים לתסיסה מחוץ למקרר לשבוע־שבועיים, עד שהנוזל מתכהה והופך עכור (לעתים זה לוקח שבוע ולעתים יותר – תלוי בטמפרטורה, באיכות המים, בכמות האור ועוד). פעם ביום מסירים את הכיסוי ומערבבים נמרצות בכיוון השעון (או נגדו, העיקר שתמיד זה לאותו כיוון) בעזרת כף עץ או פלסטיק ארוכה.

3

כשהנוזל עכור וכהה מסננים לקערה גדולה ומחזירים לצנצנת נקייה. מכסים שוב בבד גזה ומניחים במקום מוצל להתססה נוספת, הפעם לשלושה שבועות, שאחריהם החומץ מוכן לשימוש. אם רוצים מעבירים לצנצנות או בקבוקי זכוכית קטנים יותר.

אם משתמשים בחומץ לניקיון אפשר להוסיף לו כמה ענפי לבנדר, גרניום או רוזמרין ליצירת ריח נעים (החומץ טוב לניקוי הכיור, השירותים, התנור או קרש החיתוך בשילוב מעט סודה לשתייה). אם משתמשים בחומץ למאכל אפשר להוסיף לו אוכמניות, פטל, שום ועוד כדי שיתנו עוד גוון טעם.