החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
לחזה האווז
1
מחממים היטב מחבת ברזל. ממליחים ומפלפלים את חזה האווז, וצולים אותו היטב על צד השומן כחמש דקות עד שהוא מתחיל לשנות גוון. הופכים וממשיכים לצלות מהצד השני שתי דקות נוספות ומסירים מהאש. נותנים לבשר לנוח שתי דקות ואז פורסים לעובי הרצוי.
לבטטות
2
שוטפים היטב את הבטטות, מניחים בתבנית על מלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-45 דקות עד שהבטטות רכות.
לרוטב
3
יוצקים את ציר הבקר למחבת גדולה, מוסיפים את מיץ התפוזים והאניס ומצמצמים לפחות לחצי מהכמות, עד שמתקבל רוטב סמיך ועשיר מאוד בטעמיו. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל רק אם צריך.
להרכבת המנה
4
קורעים את הבטטות ביד ומסדרים אותן ליד פרוסות חזה האווז הצלוי. יוצקים מעל הכל את הרוטב ומגישים.